Blogia
parksud

PoEtA DeL MeS ==> MaRiUs SaMpErE

PoEtA DeL MeS ==> MaRiUs SaMpErE

# BiOgRaFiA#

Màrius Sampere i Passarell (Barcelona, 1928) és un poeta que no va començar a publicar la seva obra fins a final dels anys seixanta amb L’home i el límit, que va guanyar el Carles Riba l’any 1963, publicat cinc anys més tard. Durant les dècades dels setanta i els vuitanta va guanyar diversos guardons com el Recull-Maria Ribas i Carreras de poesia o el Miquel de Palol, de Girona. Durant els noranta i principi del 2000 ha rebut el reconeixement del públic i de les institucions a la seva trajectòria amb premis com el que atorga la Institució de les Lletres Catalanes o el Serra d’Or de la crítica pel poemari Subllum.

 

Si jo fos més gran Si jo fos més gran, posem mil trilionsde quadrilions de vegadesmés gran,pòdria pagar-me l'entradaal parc d'atraccions del celi no me'n faria gens de por la casa de la por,hi lleparia els cabdells de fils de sucre, nebulosesacabades de cuinar, dispararia contra el ridículninot de la perfecció, faria alçard'un cop de puny totes les galàxiesfins al llindar del no-res, i el toc de campanaproclamaria l'homeúnic mereixedor del premi, el jo sense rubor.Només si fos una mica més gran. Tot aixòdurant la revetlla,solament una nit. Però la nitabraça la nit: no creix ni minva. Tot això,dic, si fos més gran, la mínimaexpressió d'un borinot negre a l'eterna recercade la flor amant, la tenebra.

 

#CoMeNtArI#

Aquest poema ens paral sobre el poder infinit, i amb aquest es podrien fer les coses que volguesis. També dir que aquest poder està relacionat amb l'home, que diu que és mereixedor del premi, però només d'una nit, durant la foscor del dia on l'home obté el poder infinit.

 


MUNTANYES

 

No hi ha, enlloc del món, serralada dels déus, o mai ningú no n'ha tornat per dir-ho. Solament aquests cims de l'orgasme, solament aquest consol per a les seves criatures.

 

#CoMeNtArI#

Aquest poema ens parla sobre les muntanyes, les zones més altes que es troben arreu de la terra, hi han els cims més alts on i viuen els deus, segons diu ell. També diu que és on es troba la natura, un lloc escencial per la vida i per les criatures i plantes que hi conviuen.

0 comentarios